Yazarlar 

Alışkanlıklar..!

Bazen bana müsade demeyi öğrenmeli insan . Alışkanlıklarınız sizi esir almasın .

Hayatınızın efendisi siz olun .

Alışkanlık ya en iyi hizmetçidir, ya da en kötü efendi.

Emmons

İyi , ya da kötü dozu kaçmış alışkanlıklar bizlere daima zarar verir. Hasta beden, hasta ruh , böyle meydana gelir. Bedenimize ve ruhumuza zarar veren alışkanlıklarımızın farkında olup, onların bizi esir almasına müsade etmeden zihnimizden uzaklaştırmalıyız. Öyle alışkanlıklar var ki , size hizmet ederken aynı anda insanlığa da hizmet eder. Bedenimize ve ruhumuza huzur verir, zindelik sağlar. Bu tarz alışkanlıklarımızdan vazgeçmeden , korumalıyız.

Kinden , nefretten, kıskançlıktan, bedene zarar veren pek çok kötü alışkanlıklardan uzaklaşmalı ve kontrol altına almalıyız. Bunu yapabiliriz. Kendimizin hükümdarı olabiliriz. Kariyer ve gelecek için , kendi aydınlattığımız yolda emin adımlarla yürüyebiliriz.Her sabah güneşi selamlarken, günü şükürle karşılamak, kendimizi sevgi ile bütünleştirip, gün boyu güzel enerjiyi paylaşmak , kötü alışkanlıkları kırılma noktasına getirir. Ölüm bize ne çok şeyi hatırlatır aslında. Yaşam süresince kötü alışkanlıkların bizi ölüme yakınlaştırdığını biliriz , bildiğimiz halde kötü alışkanlıklara devam ederiz. Önemli olan bu bilinçle kötü alışkanlıklara hükmetmeyi öğrenmeli ve vazgeçmeliyiz. Kendisini seven bir insan için bunu başarmak zor değildir. Alışkanlıkların iyi seçimi yaşam kalitemizi arttırır. Araştırmaya , öğrenmeye, kendini geliştirmeye açık bireyler , kötü alışkanlıkları , iyi olanlarla kolayca değiştirmeyi başarabilirler. Mesela minnet duygumuzu önem çıkarmak işe yarayabilir . Minnet duygusu günlük yaşamda sahip olduklarımızın farkına varmamıza yardımcı olur. İnsan yaşamı için en doğru alışkanlıklardan biridir. İyilik bulaştırıcıdır. Diğer insanlarda da alışkanlık haline gelmesine katkı sağlayabiliriz. Günlük yaşamımızda elde edilen akışkanların çoğu doğal yoldan doğru yöntemler ile kazanılır. Kendimize zaman ayırıp , bir kağıda alışkanlıklarımızı yazmaya başlamalı , aradaki farkı görmeliyiz. Organik alışkanlıklar, fiziki alışkanlıklar, kompleks yani ruhi alışkanlıklar, zihinsel alışkanlıklar . Bazı alışkanlıklar öğrenmeden kazanılmaz. İnsan ilişkilerimizi bozmadan , sağlığımıza zarar vermeden , sevgiden ve sevmekten uzaklaşmadan, alışkanlıklarımızla yeniden ben değil, bizi yaratalım . Elimde değil ne yapayım ? Bahanelerine sığınmadan, ruhumuzu ve bedenimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştıralım. Zaman zaman bize doğru ya da yanlış alışkanlıklar tavsiye eden arkadaşlarımız olur. Bak bir dene diyen..!

Ben yine öğrenilerek kazanılan alışkanlıklardan yanayım .

Benjamin Disraeli dediği gibi ;

“Alışkanlıkların zincirleri önce duyulmayacak kadar hafif, sonra da kırılamayacak kadar güçlü olur.”

Bizden başka değerli ne olabilir ki? Alışkanlıklarımızla , alışkanlıklar kazandırdığımız insanların bizi yormalarına izin vermeyelim.

Güzel alışkanlıklarımıza sahip çıkalım . Hayatın güzelliklerini ertelemeyelim. Yaşamımızın iyilik ve huzurla dolmasını engelleyen be varsa hepsinden vazgeçelim.

Hayat sen çok güzelsin .!

Sevgiyle …

Kadriye Ciritci Yazar

Related posts

Leave a Comment